18. marras, 2015

Lopetin kodin siivoamisen ja tienasin 500€ kuukaudessa extraa

Rakastan järjestystä ja pidän puhtaasta kodista. Niin varmasti moni muukin. Vanhassa elämässä minulla oli oikea siivouspäivä, joka torstai. Siihen päivään ei sitten muuta saanut sopia. Klo 16 kotiin. Matot ulos, tavarat paikoilleen. Pullot ja keräyspapaperit kierrätykseen, roskat pois. Sitten ihanuus; imurointi ja lattioiden pesu!!! Pölyjen pyyhkiminen ja lopuksi oikein vielä puhtaiden petivaatteiden vaihto. Ai niin – pari paitaakin piti silittää, no ne kerkiää samalla kun katsoo iltauutisia. Lopen uupununeena lapset petiin ja sohvalle, tölkki kaljaa tai kulho jäätelöä syliin ja telkkari auki… Tai vaikka molemmat.

Sitten… Tulin järkiini. Haloo – kuka minä oikein olen? Näköjään kerran viikossa siivoaja ja lisäksi talonmies, auton renkaiden vaihtaja ja huoltomies. Ylipainoinen ja stressaantunut yrittäjä jolla on liian vähän rahaa. Tähän pitää saada muutos, ajattelin silloin joskus. Ensiksi mies kuntoon ja ruokavalio uusiksi. Liikuntaa sitä mukaa lisää kun paino väheni. Yksi iso asia muuttui eroni jälkeen kun myin taloni pois ja muutin vuokralle. Ei enää talonmiehen hommia! Mutta se siivominen…

Ihmiset rakastavat siivomista enemmän kuin 500€ lisätuloja

Laskin miten siivoaminen on järkevää. Kustannuksia verovähennyksen jälkeen syntyy noin 200€/kk kun siivoaja käy joka toinen viikko ja siivoaa noin 5h kerrallaan (keskikokoinen perheasunto, 5h+keittiö). Mutta yrittäjänä halusin käyttää säästyneen noin 5h/joka 2. viikko järkevästi ja tienata sillä välin siivoukseen kuluvan rahan. Ja 500€ kuussa extraa. Mutta miten tekisin sen niin, että kuka tahansa suomalainen voi tehdä saman? Tiedän, että kaikki eivät halua myydä IT-ulkoistuksia (kuten teen Bitifyssa) tai huoltaa matkapuhelimia (Hetihuolto Oy). Eli jotain muuta piti keksiä.

Uusi ihana naisystäväni Maiju Rihtniemi rakensi viime kevään aikana mahtavan konseptin, jossa kuka tahansa voi 69 päivän aikana rakentaa sekä itselleen upean kropan ja tienata kivasti jos haastaa ystäviään mukaan samaan ohjelmaan. Ohjelmassa siis vedetään läpi kolmiosainen ravinto/liikunta/lepo –ohjelma, jossa tavoitteena on sekä nostaa lihaskuntoa että vähentää painoa. Myös pelkkä lihaskunnon parantuminen voi olla tavoitteena. Älykäs juttu! Kaikkihan haluavat sekä samaan aikaan näyttää hyvältä ja voida hyvin sekä tienata vähän ylimääräistä. Ihan huippujuttu!!! Vedin ohjelman läpi itse viime keväänä ja kesänä. Päätin käyttää siivoamisessa säästyneen ylimääräisen aikani auttamalla Maijua hankkimaan uusia ihmisiä ohjelmaan mukaan ja tienata samalla sen verran kuin asetin tavoitteeksi. Miten kävi? Keskimäärin kuukaudessa olen saanut 4 ihmistä mukaan ohjelmaan ja kun rahaa palautuu minulle 120€ / mukaan lähtenyt ihminen alan olla hyvässä vauhdissa tienata sen 500€ / kk extraa. Siis ihan vain pyytämällä ihmisiä mukaan joka 2. viikko starttaavaan ryhmään, jossa yhdessä tehdään tuo sama!

Nyt se vaikein kohta: Sinä lukijana ajattelet, että ”helppoahan tuon Tarmon on kun se on tuollainen yrittäjätyyppi”. Tai ”hän on syntynyt myyjäksi – ei minusta olisi siihen”. Voin sanoa molempiin kohtiin, että höpö-höpö. Kuka nuo uskomukset sinulle on kertonut? Miksi sinä uskot niin? Voisiko ne uskomukset poistaa sinusta? Väitän, että meissä jokaisessa asuu valtameren kokoinen voima sisällä tehdä ihan mitä vain, jos vain ensin poistaa uskomukset jotka estävät potentiaalin ulos tulemisen. 500€ lisätulo kuukausittain loppuelämän ajan sekä upea kroppa on jokaiselle mahdollista joka niin vain haluaa. Itsekuria ja tahtoa saada enemmän se vain vaatii . Kaikki ne jotka ovat tämän blogin lukeneet ja edelleen siivoavat itse, tekevät sitä mieluummin kuin ansaitsevat 500€ kuussa extraa. Niin se vain menee.

Espoossa 18.11.2015

Tarmo Herlevi

PS: Jos haluat 500€ sijaan tienata 1000€ / kk, pyydä siivoajaa käymään joka viikko.

Kuva isänpäivältä 2015 Pellehyppyjen SM-kisat, Jerobeam Salakyttä team. Huippuesitys!